Citeste

Adori buchetele de trandafiri? Iata ce NU stiai despre aceste flori

Trandafirii sunt cele mai populare flori din lume, fiind considerati mesagerii dragostei. Prin intermediul lor, pot fi exprimate o multime de sentimente si ganduri, asa ca reprezinta cadoul ideal in multe situatii. Daca si tie iti place sa primesti buchete de trandafiri si le oferi la randul tau persoanelor dragi, atunci ar trebui sa afli cateva curiozitati despre aceste flori minunate.

Specialistii florariei online Florandes.ro iti dezvaluie in randurile urmatoare cateva informatii interesante despre trandafiri:

– In Germania se afla cel mai vechi trandafir din lume. Aceasta floare creste pe peretele Catedralei Hildesheim de 1000 de ani.

– Trandafirii salbatici sunt caracterizati de numarul redus al petalelor si de faptul ca infloresc doar o data pe an.

– Trandafirii au tepi ascutiti, deoarece speciile cataratoare se folosesc de ei pentru a se agata de alte plante si, in plus, au rolul de a-i apara de mamiferele ierbivore.

– Daca adori sa primesti buchete de trandafiri, atunci cu siguranta iti plac si parfumurile cu arome de trandafiri, insa trebuie sa stii ca pentru a extrage un gram de ulei pur, se folosesc aproximativ 2000 de flori.

– Foarte multi artisti au fost inspirati de frumusetea trandafirilor, asa ca in lume exista peste 4000 de melodii despre acest sortiment de flori.

– Juliet este cel mai scump trandafir din lume. Acesta a fost cultivat timp de 15 ani si a costat 5 milioane de dolari.

– Aceasta floare este mentionata si in Biblie, alaturi de crini si henna.

– Exista peste 100 de specii de trandafiri in lume.

– Cleopatra era fascinata de trandafiri, asa ca in palatul ei existau foarte multe soiuri ale acestei flori.

– In cadrul operelor sale, Shakespeare a facut referire la trandafiri de 50 de ori.

– Numele trandafirilor a fost dat de Afrodita.

– Grecii obisnuiau sa se impodobeasca la petreceri cu ghirlande de trandafiri.

– Sotia lui Napoleon avea in gradina aproape 250 de specii ale acestei flori.

buchete de trandafiri

De asemenea, daca si tu iubesti buchetele de trandafiri, trebuie sa stii ca in Antichitate se realizau anumite tratamente cu ajutorul acestor flori. Chinezii si budistii utilizau trandafirii pentru a trata afectiunile ficatului, dar si pentru a imbunatati auzul si vederea. In plus, siropul pe care il faceau din trandafiri era folosit pentru a trata infertilitatea si depresia.

In prezent, trandafirii sunt utilizati in continuare pentru a trata bolile psihice, insomnia, zgarieturile, dar si pentru a ingriji pielea si a accelera procesul de vindecare al organismului.

In plus, daca obisnuiesti sa oferi buchete de trandafiri, este important sa stii ce semnificatii au, in functie de culoare.

Astfel, trandafirii rosii simbolizeaza iubirea si pasiunea, cei galbeni semnifica prietenie, fericire si buna dispozitie, trandafirii roz inseamna sinceritate, sortimentele portocalii reprezinta un nou inceput, iar cele albe reprezinta inocenta si iubirea pura.

Prin urmare, acum ca ai aflat mai multe despre aceste flori incantatoare, trebuie sa stii de unde poti achizitiona cele mai frumoase sortimente. Ei bine, pe Florandes.ro vei gasi trandafiri de Ecuador, renumiti pentru frumusetea si rezistenta lor.

Buchetele de trandafiri au preturi avantajoase si vor fi livrate la destinatie in numai 3 ore de la confirmarea comenzii. Prinde acum ofertele de pe site si arata-le persoanelor dragi ce sentimente frumoase le porti!

Citeste si