Citeste

Ce alegem: Periute clasice vs. Periute electrice

Sanatatea dintilor tai depinde in mare parte de regularitatea cu care ii ingrijesti si de tipul de periaj folosit. Pe langa spalarea cu o periuta de dinti, este foarte importanta si folosirea regulata a atei dentare si clatirea cavitatii bucale cu apa de gura. Toate acestea sunt importante in mentinerea unei igiene permanente, insa marea parte a bacteriilor se lasa indepartata numai prin curatarea cu periuta de dinti, de aceea tipul de periuta utilizat trebuie ales cu mare grija. Intrebarea pe care o primit foarte des este urmatoarea: este mai eficienta spalarea pe dinti cu o periuta electrica decat cu o periuta obisnuita?

Raspunsul la aceasta intrebare nu este simplu. O periuta de dinti electrica functioneaza prin rotirea periajului, astfel nu mai e necesar sa miscati mana pentru a actiona periuta asupra dintilor. Miscarile si rotatiile facute manual sunt de multe ori dezorganizate, diferite si nu se pot compara, in eficienta, cu actiunea uniforma a periutei electrice.

Insa cand vine vorba de eficienta miscarea nu este totul. Multe periute de dinti electrice includ si un cronometru, care opreste periuta automat o data ce ati terminat timpul pentru spalat pe dinti. Cu o periuta manuala riscati sa nu actionati suficient de mult asupra unor parti din dantura, lasand anumite zone necuratate. O periuta electrica poate fi de mare ajutor atunci cand ati suferit o accidentare si nu puteti misca umarul sau mana.

Cand vine insa vorba de costuri, periuta de dinti obisnuita este mult mai accesibila, caci costurile pentru o periuta electrica de calitate se pot ridica dincolo de 50-100 Euro. Magazinul de stomatologie Dent A America2000 va pune la dispozitie o gama de produse de foarte buna calitate, printre acestea numarandu-se si periutele hidrosonice marca Curaprox. Durata lor de viata a acestei marci de periute este foarte mare, periajul acestor periute fiind realizat dintr-un material ce nu absoarbe apa. Un timer incorporat este de asemenea inclus, ajutandu-va sa tineti tot timpul socoteala timpului de actionare asupra fiecarei parti din dantura.

Voi ce tip de periuta preferati?

Citeste si