Citeste

Comportament pe timpul sarcinii

Pe timpul sarcinii, o mama trebuie sa aiba un cu totul alt comportament fata de alte parioada si asta din toate punctele de vedere.

In primul rand ar trebui sa renuntati la bauturile alcoolice dar si de ce nu si cu cele acidulate si pline de toxine, gata cu tigarile, doar nu o sa il puneti sa fumeze pe cel mic inca inainte de a se fi nascut, gata cu orice fel de viciu care ar putea dauna dezvoltarii armonioase a bebelusului in burtica voastra, de acum sunteti o femeie insarcinata responsabila.

Gata cu munca prea multa, cu efortul fizic peste masura, in casa sau la serviciu. De la serviciu va luati concediu in ultimele 2 luni de sarcina, sau daca aveti probleme cu sarcina iar acasa, sotul va prelua treptat o parte din atributiile voastre, ca un sot iubitor ce este, si el va trebui sa protezeze sarcina in cele 9 luni de sarcina.

Consultati un doctor. Va va face un control ginecologic pentru a evalua modul in care se desfasoara sarcina si va va da sfaturi utile despre schimbarile ce au loc cu tine si bebe in fiecare saptamana de sarcina ii puteti pune intrebari si veti primi de asemenea si raspunsuri.

Aveti internet, sunt sigur. Intrati si discutati pe forumuri, luati legatura cu mame care se afla in aceeasi luni de sarcina ca voi pentru a urmari impreuna cum evolueaza sarcina pe saptamani.

Daca sunteti curioasa, tot pe internet puteti folosi un calculator sarcina, pentru a afla aproximativ, data la care veti naste.

Documentati-va, mergeti la cumparaturi pentru bebe, pregatiti-i camera in care va sta, hainutele cu care il veti scoate din maternitate. Satisfaceti-va toate poftele (nu chiar toate ca unele nu sunt tocmai bune pentru bebe ). De fapt…pardon. Puneti-va sotul sa va satisfaca toate poftele.

Bucurati-va de cele 9 luni de sarcina pentru ca e poate prima si ultima data cand va veti mai intalni cu asemenea clipe si sentimente. A fi o femeie insarcinata este o binecuvantare.

Citeste si