Citeste

Schimbarile pielii in timpul sarcinii.

S-a intamplat! Dupa zeci de incercari in sfarsit ai reusit sa ramai insarcinata si meriti cele mai calde felicitari, urmeaza acum o perioada extrem de solicitanta pentru corpul tau, acesta urmand a suferii foarte multe modificari hormonale.

Fiind cel mai mare organ al corpului, pielea este predispusa aparitiei multor schimbari datorita sarcinii. Acestea nu trebuie confundate cu bolile de piele si trebuie percepute ca niste schimbari temporare survenite din cauza modificarilor hormonale ce au loc in corpul gravidei.  Unele schimbari la nivelul pielii pot fi considerate benefice, cu totii am observat ca femeile gravide au o stralucire aparte, dar multe pot fi deranjante sau inestetice, aici ne refirim desigur la vergeturi, vase capilare sparte precum si la petele de culoare maro localizate mai ales pe frunte si pometi.

Sarcina este o perioada pe cat de dificila pe atat de frumoasa pentru viitoarea mamica, asta insa nu inseamna ca trebuie sa traiti tot restul vietii cu inesteticele vergeturi. Inca de la inceputul sarcinii este recomandat ca viitoarele mame sa programeze o consultatie la dermato-cosmetician pentru a preveni si combate atat vergeturile cat si celelalte probleme estetice ce pot aparea din cauza sarcinii.

Multe femei insarcinate se confrunta cu o explozie de cosuri pe fata, acneea fiind una din bolile ce pot fi activate de sarcina. Este obligatoriu ca viitoarea mamica sa nu se trateze singura ci sa apeleze la un specialist in dermato-cosmetica, multe din lotiunile si tratamentele pentru acnee pot contine ingrediente periculoase pentru fat.

Ingrijirea pielii in timpul sarcinii este foarte importanta, tot ce aplici pe corp sau intra in contact cu pielea te poate afecta atat pe tine cat si pe bebelusul tau. Pentru a afla cum sa-ti menti pielea frumoasa si pentru a trata micile probleme pe care aceasta le poate intampina in timpul sarcinii este recomandat sa programezi o vizita unui doctor dermatolog.

Citeste si